Donald Trump sugerează că Statele Unite ar trebui să consolideze arsenalul atomic

Preşedintele-ales, Donald Trump, a sugerat joi că Statele Unite ar trebui să consolideze arsenalul nuclear, un anunţ care intervine în contextul în care Rusia a semnalat intenţia suplimentării capabilităţilor atomice.

2903 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează că Statele Unite ar trebui să consolideze arsenalul atomic

Donald Trump sugerează că Statele Unite ar trebui să consolideze arsenalul atomic (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Statele Unite trebuie să consolideze şi să extindă capabilităţile nucleare până când lumea îşi va veni în fire în privinţa bombelor atomice", a declarat Donald Trump prin Twitter, conform site-ului agenţiei Associated Press.

Deocamdată, nu este clar cu exactitate ce a vrut să spună Donald Trump, notează agenţia AP.

Zilele trecute, Donald Trump s-a întâlnit cu ofiţeri responsabili de stocurile de armament, pentru a discuta despre bugetul pentru apărare. În campania electorală, Donald Trump a sugerat că Statele Unite ar trebui să consolideze arsenalul nuclear, subliniind că lumea ar fi mai sigură dacă Japonia şi Coreea de Sud ar avea capabilităţi atomice.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat joi, în contextul tensiunilor cu SUA, consolidarea arsenalului nuclear şi dezvoltarea unor rachete capabile să distrugă orice sistem antirachetă, o referire la elementele antibalistice NATO, instalate inclusiv în România.

"Trebuie să consolidăm forţele nucleare strategice; în acest sens, trebuie să dezvoltăm rachete capabile să depăşească orice sistem antibalistic actual şi viitor", a declarat Vladimir Putin la o reuniune desfăşurată joi la Ministerul rus al Apărării.

"Şi capabilităţile strategice nonnucleare trebuie să ajungă la un nivel calitativ mai înalt, pentru a putea neutraliza orice ameninţare militară", a adăugat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a făcut acest anunţ în contextul tensiunilor din ce în ce mai mari dintre Moscova şi Washington. Rusia consideră că aproape toate canalele de comunicare cu Statele Unite sunt blocate şi că nu există şanse de îmbunătăţire a relaţiilor pe termen scurt, a anunţat miercuri Kremlinul, în timp ce Departamentul de Stat american susţine că dialogul va continua în anumite domenii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici