Donald Trump va interzice tranzacţiile cu Armata cubaneză

Donald Trump, preşedintele american, este aşteptat să anunţe vineri interzicerea tranzacţiilor dintre companii americane şi Armata cubaneză, dar şi să înăsprească regulamentul în privinţa călătoriilor americanilor pe insulă, conform unor surse, citate de presa internaţională.

888 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va interzice tranzacţiile cu Armata cubaneză

Donald Trump va interzice tranzacţiile cu Armata cubaneză

 

Vineri, Trump va ajunge în Miami, unde potrivit unei surse, acesta va anunţa interzicerea ”tranzacţiilor financiare” cu Armata din Cuba, ce susţine GAESA, companie ce controlează 60% din economia insulei.

Trump va anunţa de asemenea o mai strictă punere în aplicare a legii sub care cetăţenii americani călătoresc în Cuba.

În 2015, Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice, când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961.

Relaţiile dintre Washington şi Havana au fost întrerupte în 1961, când liderul cubanez Fidel Castro a ameninţat că va expulza diplomaţii americani pentru amestec în treburile interne ale Cubei.

Turismul americanilor în Cuba a fost interzis până în 2016, din cauza embargoului comercial impus Cubei de către SUA din 1960, după venirea la putere a lui Fidel Castro.

După reluarea legăturilor diplomatice dintre cele două state, SUA şi-a exprimat intenţia de a restabili zborurile cu statul cubanez.

Administraţia Obama a aprobat de asemenea în mai 2015, prima legătură cu feribotul din ultimii zeci de ani între Statele Unite şi Cuba.

Înainte de Revoluţia cubaneză din 1959, feriboturi asigurau zilnic legătura între Florida şi Cuba, aducând turişti americani la hotelurile şi cazinourile din Havana şi permiţându-le cubanezilor să efectueze călătorii la cumpărărturi în Statele Unite. Aceste rute au fost oprite la Revoluţie.

În martie 2016, fostul preşedinte american Barack Obama a sosit în Cuba, devenind primul şef de stat american în funcţie care a vizitat această ţară în ultimii aproape 90 de ani.

După câştigarea alegerilor, Donald Trump, pe atunci preşedinte ales al SUA, a postat pe Twitter faptul că va încheia acordul dintre statul american şi Administraţia de la Havana, în cazul în care Cuba nu va face SUA o propunere mai avantajoasă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici