Donald Trump va prezida o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Iranul

Preşedintele american Donald Trump va prezenta o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, în cadrul căreia se va discuta despre Iran, la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat marţi Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, relatează site-ul cotidianului The Washington Post.

228 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va prezida o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Iranul

Donald Trump va prezida o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Iranul

Nikki Haley a mai informat că şedinţa se va adresa "încălcării legislaţiei internaţionale şi instabilităţii generale pe care Iranul o implementează în întreaga regiune a Orientului Mijlociu".

Aceasta a mai acuzat Iranul de susţinerea terorismului şi activităţi de destabilizare în Liban, Yemen şi Siria. Ambasadorul SUA a menţionat că liderul Iranului poate vorbi în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate dacă doreşte.

"Preşedintele Donald Trump a fost foarte clar că trebuie să începem să ne asigurăm că Iranul respectă ordinea internaţională", a declarat Haley, potrivit postului France 24.

"Dacă vom continua să observăm extinderea Iranului în susţinerea terorismul, testele cu rachete balistice pe care le fac, sau vânzarea armelor către rebelii huthi din Yemen, toate aceste lucruri reprezintă încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate", a adăugat aceasta.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în luna mai că retrage Statele Unite din acordul nuclear semnat în 2015 şi că va reimpune sancţiuni asupra Teheranului. Uniunea Europeană încearcă să găsească modalităţi de menţinere a acordului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici