Donald Trump vrea să impuă gradual sancţiunile asupra sectorului petrolier din Iran

Preşedintele american Donald Trump a transmis luni că vrea să impună sancţiunile împotriva sectorului petrolier din Iran gradual, din cauza îngrijorărilor privind impactul asupra pieţei petroliere globale, relatează Reuters.

396 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să impuă gradual sancţiunile asupra sectorului petrolier din Iran

Donald Trump vrea să impuă gradual sancţiunile asupra sectorului petrolier din Iran

Sancţiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului au fost criticate la nivel internaţional din cauza posibilităţii ca preţul petrolului să crească.

„În ceea ce priveşte petrolul este foarte interesant. Avem în vigoare cele mai dure sancţiuni dintotdeauna, dar în ceea ce priveşte petrolul vrem să acţionăm mai încet. Nu vreau să crească preţurile la nivel global. Nu are legătură cu Iranul. Aş putea duce exporturile din Iran la zero imediat, dar acest lucru ar fi un şoc pentru piaţă”, a declarat Donald Trump.

Statele Unite au impus luni un nou set de sancţiuni împotriva Iranului, care vizează sectorul petrolier, bancar şi al transporturilor, în încercarea de a transmite un mesaj Administraţiei de la Teheran privind dezvoltarea programului nuclear şi balistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici