Donald Tusk avertizează Ucraina în legătură cu riscurile recurgerii la o "logică a răzbunării"

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat luni noile autorităţi ucrainene în legătură cu riscurile recurgerii la o "logică a răzbunării" în cazul foştilor adversari politici.

899 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk avertizează Ucraina în legătură cu riscurile recurgerii la o "logică a răzbunării"

Donald Tusk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sentimentul de justiţie înseamă pedepsirea responsabililor pentru crime şi, fără îndoială, la Kiev au fost comise crime. Mă refer în acest caz la execuţiile organizate de lunetişti. Dar, pentru ca revoluţia să aibă rezultate pozitive, nu poate pleca de la o logică a ripostei sau răzbunării", a declarat premierul Tusk.

"Miza principală pentru Ucraina nu este răzbunarea, ci salvarea economiei şi a bugetului ţării", a insistat şeful Guvernului polonez.

Premierul Donald Tusk şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu viitorul Ucrainei şi a apreciat că situaţia rămâne "foarte complicată".

Ministrul interimar de Interne de la Kiev, Arsen Avakov, a anunţat luni că fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici face obiectul unui mandat de arestare pentru "crime în masă" împotriva civililor.

Demis sâmbătă de Parlament, Ianukovici nu a dat niciun semn de viaţă începând de sâmbătă, iar presa scrie că s-ar putea ascunde în estul ţării. Violenţele care au avut loc săptămâna trecută în centrul Kievului au provocat 82 de morţi şi sute de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici