Donald Tusk: Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-sceptic la nivelul UE

Paralizia britanică privind Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-eurosceptic în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează Reuters.

1152 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-sceptic la nivelul UE

Donald Tusk: Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-sceptic la nivelul UE

Partidele eurosceptice au câştigat săptămâna trecută alegerile, dar mai puţin decât se aştepta, iar partidele liberale şi verzii au câştigat, de asemenea, în detrimentul celor de centru care s-au fragmentat, potrivit ultimelor rezultate preliminare.

Partidele pro-UE vor avea în continuare o majoritate în noua adunare UE, iar blocul comunitar i-a transmis marţi Londrei că nu va renegocia acordul de retragere a MArii Britanii, pe care fostul premier Theresa May l-a stabilit cu UE, dar care nu a fost ratificat de Parlamentul britanic.

"Nu mă îndoiesc că unul dintre motivele pentru care oamenii de pe continent au votat pentru o majoritate pro-europeană este şi Brexitul", a declarat Tusk într-o conferinţă de presă după ce a prezidat un summit al tuturor celor 28 de lideri UE pentru a alege cinci nume pentru funcţiile de conducere ale blocului care urmează să fie ocupate după alegerile europarlamentare.

"Deoarece europenii au văzut ce a înseamnat Brexitul în practică, au tras concluzii. Brexitul a fost un vaccin împotriva propagandei anti-UE şi a ştirilor false. "

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici