Donald Tusk îl îndeamnă pe preşedintele ceh Milos Zeman să coopereze cu Uniunea Europeană

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a îndemnat pe preşedintele ceh Milos Zeman, după ce a obţinut un al doilea mandat de preşedinte, să adopte o poziţie de cooperare cu Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

281 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk îl îndeamnă pe preşedintele ceh Milos Zeman să coopereze cu Uniunea Europeană

Donald Tusk îl îndeamnă pe preşedintele ceh Milos Zeman să coopereze cu Uniunea Europeană

"Am încredere că ţara ta va continua să joace un rol activ şi constructuiv în cadrul Uniunii Europene", a scris Donald Tusk, într-un mesaj de felicitare.

Fostul premier polonez şi-a subliniat propriile efoturi de a face Blocul comunitar să "răspundă mai bine nevoilor cetăţenilor europeni", inclusiv să aducă o rezolvare problemei imigranţilor, în jurul căreia Zeman şi-a construit o parte din campania electorală.

Întrebat dacă instituţia europeană este afectată de victoria lui Milos Zeman, un purtător de cuvânt al Consiliului European a declarat că "nu sunt îngrijoraţi".

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu premierul ceh Andrej Babis, care este susţinut politic de Zeman în formarea unui nou guvern.

Zeman, catalogat ca fiind pro-rus, este împotriva imigranţilor şi l-a sprijinit pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, în 2016. Tot în 2016, acesta a cerut organizarea unui referendum privind prezenţa Cehiei în Uniunea Europeană şi NATO, afirmând că totuşi susţine apartenenţa ţării sale la cele două organizaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici