Donald Tusk încurajează electoratul britanic să nu renunţe la împiedicarea procesului Brexit

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, a transmis miercuri electoratului britanic să nu renunţe la blocarea Brexit-ului, în contextul alegerilor generale de pe 12 decembrie din Marea Britanie care ar putea schimba finalitatea procesului, relatează site-ul postului BBC.

367 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk încurajează electoratul britanic să nu renunţe la împiedicarea procesului Brexit

Donald Tusk încurajează electoratul britanic să nu renunţe la împiedicarea procesului Brexit

Oficialul european a avertizat, în cadrul unui discurs pentru College of Europe, în Bruges, asupra riscului impus de procesul Brexit, care ar putea marca „adevăratul sfârşit al Imperiului Britanic”, transformând Marea Britanie într-un „jucător de ligă secundă”.

„Brexitul ar putea să se întâmple la începutul anului viitor. (...) Am făcut orice mi-a stat în putinţă pentru a evita scenariul confruntaţional fără acord şi pentru a extinde timpul de reflectare şi de posibilă schimbare a inimii britanicilor”, a declarat Donald Tusk. „Alegerile din Marea Britanie au loc într-o lună. Pot fi lucrurile încă schimbate? (...) Singurele lucruri care îmi vin în minte astăzi sunt pur şi simplu: Nu renunţaţi!”, a adăugat oficialul european.

Donald Tusk îşi va termina mandatul, conform programului, în decembrie, după o perioadă de cinci ani.

Intervenţia liderului de la Bruxelles vine în contextul declaraţiilor făcute de prim-ministrul britanic în exerciţiu, Boris Johnson, care susţine că Parlamentul de la Londra este „paralizat” şi că acesta a refuzat să „onoreze mandatul oamenilor şi să realizeze Brexit”.

Boris Johnson speră la obţinerea unei majorităţi parlamentare în urma scrutinului din 12 decembrie, astfel încât să-i poată permite acestuia retragerea statului britanic din Blocul comunitar pe 31 ianuarie, prin intermediul acordului negociat cu liderii de la Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici