Donald Tusk, mesaj pentru Washington: ,,Nu există alternativă la UE, NATO, cooperarea transatlantică”

Premierul polonez, Donald Tusk, a declarat, luni, că nu există altă variantă la parteneriatul dintre Europa, NATO şi Statele Unite pentru a face faţă riscurilor de securitate tot mai mari, notează Reuters.

29986 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk, mesaj pentru Washington: ,,Nu există alternativă la UE, NATO, cooperarea transatlantică”

Donald Tusk, mesaj pentru Washington: ,,Nu există alternativă la UE, NATO, cooperarea transatlantică”/Sursa foto: Mediafax Foto

Mesajul premierului Poloniei vine în contextul în care ajutorul financiar acordat Ucrainei din partea Washingtonului este blocat în Congresul american, iar temerile legate de o eventuală dezangajare cresc.

Potrivit Reuters, Tusk a punctat importanţa legăturilor dintre UE, NATO şi aliaţii transatlantici. ,,Europa trebuie să devină un continent sigur, iar acest lucru înseamnă că Uniunea Europeană, Franţa şi Polonia trebuie să devină puternice şi pregătite să îşi apere propriile graniţe şi să îşi apere şi să îi sprijine pe aliaţii şi prietenii noştri din afara Uniunii", a declarat Tusk într-o declaraţie comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Donald Tusk se află într-un mini-turneu, în încercarea de a întări relaţiile cu cele două mari puteri europene, Franţa şi Germania, pe măsură ce războiul din Ucraina intră în al treilea an, iar capitalele europene analizează posibilitatea ca Donald Trump să se întoarcă la Casa Albă.

,,Este o bucurie să vă avem înapoi şi să avem, prin guvernul dumneavoastră, parteneri în care putem avea încredere, care sunt proeuropeni şi care au o viziune clară asupra securităţii europene şi a marilor provocări cu care ne confruntăm", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele francez, conform sursei citate.

Donald Trump a stârnit controverse în rândul oficialilor occidentali, după ce săptămâna trecută a sugerat că SUA ar putea să nu îi mai sprijine pe aliaţii NATO care nu alocă un buget suficient pentru apărare în faţa unei eventuale invazii ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici