Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, anunţă că discuţiile cu Donald Trump dezvăluie diferenţe de opinie privind Rusia

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat joi că discuţiile cu preşedintele american Donald Trump dezvăluie diferenţe de opinie privind relaţia cu Rusia, dar există un acord privind aspecte cheie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Consiliului European.

1360 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, anunţă că discuţiile cu Donald Trump dezvăluie diferenţe de opinie privind Rusia

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, anunţă că discuţiile cu Donald Trump dezvăluie diferenţe de opinie privind Rusia

"Pe durata întâlnirii cu preşedintele Trump, am discutat despre politică externă, securitate, schimbări climatice şi relaţii comerciale. Sentimentul meu este că am convenit asupra multor subiecte. În primul rând, în ceea ce priveşte combaterea terorismului, şi sunt sigur că nu trebuie să explic de ce. Dar unele probleme rămân deschise, cum ar fi climatul şi comerţul. Şi nu sunt 100% sigur că putem spune astăzi că avem o opinie comună despre Rusia, deşi atunci când vine vorba de conflictul din Ucraina se pare că avem aceeaşi abordare", a precizat Donald Tusk.

Donald Tusk şi Donald Trump s-au întâlnit la Bruxelles, iar subiectele cele mai importante au fost respectarea Acordul de la Paris, din 2016, privind schimbările climatice şi promovarea unor acorduri comerciale multilaterale.

"Totuşi, principalul meu mesaj către preşedintele Trump a fost că valorile fundamentale occidentale, cum ar fi libertatea, drepturile omului şi respectul pentru demnitatea umană oferă cooperării şi prieteniei noastre cea mai profundă semnificaţie. Cel mai important obiectiv astăzi este consolidarea întregii lumi libere în jurul acestor valori, şi nu doar a intereselor. Valorile şi principiile în primul rând - asta ar trebui să spunem noi, Europa şi America", a mai spus Donald Tusk.

Joi, Donald Trump se întâlneşte la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ulterior, liderul de la Casa Alba va lua prânzul cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În această după-amiază, Donald Trump va participa pentru prima dată la un summit NATO, unde este aşteptat să promoveze stimularea cheltuielilor pentru apărare până la echivalentul a două procente din PIB.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici