Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Regimul Bashar al-Assad are principala responsabilitate pentru atrocităţile din Siria

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri, în cadrul unei vizite în Grecia, că regimul Bashar al-Assad este principalul responsabil pentru atacul cu arme chimice din Siria, care a ucis cel puţin 72 de civili, printre care 20 de copii, relatează agenţia AFP.

615 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Regimul Bashar al-Assad are principala responsabilitate pentru atrocităţile din Siria

Donald Tusk: Regimul Bashar al-Assad are principala responsabilitate pentru atrocităţile din Siria (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

"Regimul Assad are principala responsabilitate pentru atrocităţile din Siria. Dar toţi care susţin acest regim împart răspunderea morală şi politică. Uciderea la întâmplare de copii, femei şi bărbaţi cu arme chimice reaminteşte în mod tragic de brutalitatea acestui conflict şi a regimului sirian", a declarat Tusk.

Un atac cu gaz a fost efectuat, marţi, în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei. Ultimul bilanţ arată că 72 de civili au fost ucişi, printre care 20 de copii, iar 160 de persoane au fost rănite, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Rusia şi Siria au respins acuzaţiile privind implicarea în atacul chimic, atribuindu-l rebelilor. Moscova a argumentat că degajarea de gaze toxice a apărut după un bombardament convenţional sirian care a atins un depozit de armament al insurgenţilor.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad a comis atacul chimic din Siria. În plus, SUA, Franţa şi Marea Britanie au prezentat un proiect de rezoluţie la Consiliul de Securitate al ONU, în care cer o anchetă minuţioasă şi urgentă din partea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici