Dorin Chirtoacă: Chişinăul a devenit un ostatic al intereselor partidelor aflate la guvernare

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Chişinăului, a cerut, luni, sprijinul instituţiilor europene pentru a rezolva situaţia din capitala Republicii Moldova, afirmând că a devenit un ostatic al intereselor politice ale partidelor de la guvernare, relatează site-ul Agora.md.

617 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă: Chişinăul a devenit un ostatic al intereselor partidelor aflate la guvernare

Dorin Chirtoacă: Chişinăul a devenit un ostatic al intereselor partidelor aflate la guvernare

Prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, Chirtoacă susţine că a fost suspendat din funcţie pentru a ”legitima” interimatul Silviei Radu.

”Asta mă transformă nu doar pe mine, ci şi întregul oraş într-un ostatic al intereselor politice ale partidelor de la guvernare”. Dacă există un minim respect faţă de prezumţia nevinovăţiei, această suspendare trebuie anulată şi eu trebuie să-mi continui slujba până la o decizie finală a instanţei”, a precizat Dorin Chirtoacă, afirmând că rezultatele referendumului privind demiterea sa din funcţie sunt favoarea sa.

”Ca fiinţă umană, trebuie să vă spun că umilinţa prin care trec, intruziunea brutală în viaţa mea privată, falsele acuzaţii şi încercări de a mă discredita, sabotajul activităţii mele de către Guvern mi-a creat un dezgust total şi o nedorinţă de a mai fi parte la asta. Dacă va urma o condamnare neîntemeiată, ca să scape de mine ca de oponent politic, asta nu va însemna nimic pentru mine. Deja sunt sătul de asta. Totuşi, ca primar ales, trebuie să-mi fac datoria faţă de cetăţenii Chişinăului, lucru imposibil din cauza suspendării mele”, a mai spus Chirtoacă.

Primarul suspendat al Chişinăului a cerut sprijinul instituţiilor europene pentru a rezolva situaţia din capitala Republicii Moldova, afirmând că, dacă acestea nu vor reacţiona, se va instala frica în administraţia locală şi se va crea ”un precedent periculos şi un instrument de obţinere a puterii”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici