Rusia susţine că SUA exercită presiuni asupra statelor balcanice pentru a le forţa să adere la NATO

Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru Cooperare Europeană din cadrul Ministerului rus de Externe, a acuzat, luni, Statele Unite că exercită presiuni asupra statelor din Balcani pentru a le forţa să adere la NATO, relatează agenţia de presă Ria Novosti.

950 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că SUA exercită presiuni asupra statelor balcanice pentru a le forţa să adere la NATO

Rusia susţine că SUA exercită presiuni asupra statelor balcanice pentru a le forţa să adere la NATO

Oficialul rus a precizat că Statele Unite îşi doresc să obţină controlul complet asupra Balcanilor de Vest, urmârind să atragă statele balcanice ”pe orbita Washingtonului”. Kelin susţine că SUA exercită presiuni politice asupra statelor balcanice, adăugând că Washingtonul intervine în afacerile interne ale ţărilor respective.

”Nu privim cu calm aceste evoluţii, pentru că orice val de extindere a NATO, mai ales în contextul unor relaţii deteriorate, cum este cazul în prezent, reprezintă un factor suplimentar de complicaţii pentru securitatea europeană”, a afirmat Kelin.

Directorul Departamentului pentru Cooperare Europeană din cadrul Ministerului rus de Externe s-a declarat nemulţumit şi de sistemul de apărare antirachetă instalat pe teritoriul mai multor state europene, avertizând că extinderea NATO şi instalarea unui sistem antirachetă în Europa obligă Rusia să reacţioneze.

”Eforturile SUA şi NATO de a implementa un sistem de apărare antirachetă reprezintă un factor distructiv major care subminează stabilitatea în Europa. După acordul încheiat între Iran şi marile puteri cu privire la programul nuclear al acestuia, pretextele imaginare privind crearea pe etape a scutului antirachetă ce fuseseră utilizate înainte de americani au dispărut, iar acum este clar că nu Iranul era motivul pentru crearea sistemului de apărare antirachetă”, a adăugat Kelin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici