Dorin Chirtoacă, surprins pe străzile capitalei Chişinău, deşi a fost plasat în arest la domiciliu/ Procuror: Primarul a mers la audieri

Dorin Chirtoacă, primarul oraşului Chişinău, a fost surprins în timp ce se plimba pe străzile capitalei moldovene, deşi acesta a fost plasat vineri în arest la domiciliu pentru 30 de zile, susţin jurnaliştii de la site-ul Point.md.

857 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă, surprins pe străzile capitalei Chişinău, deşi a fost plasat în arest la domiciliu/ Procuror: Primarul a mers la audieri

Dorin Chirtoacă, surprins pe străzile capitalei Chişinău, deşi a fost plasat în arest la domiciliu/ Procuror: Chirtoac[ a mers la audieri

Ion Ceban, preşedintele grupului PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chişinău, a postat pe o reţea de socializare că primarul capitalei Republicii Moldova ar fi fost surprins în timp ce intra într-un oficiu poştal din sectorul Ciocana al Chişinăului.

Contactat telefonic de către jurnalişti, procurorul de caz, Dumitru Robu, a declarat că primarul a mers atât marţi şi joi la Procuratura Anticorupţie, unde a fost citat pentru audieri.

În acest caz, nu poate fi vorba despre încălcarea restricţiiei.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău.

Potrivit procurorilor, citaţi de Unimedia, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici