Dorinţa de dialog a SUA semnifică eşecul capitalismului, consideră Iranul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Gholamhossein Elham, a declarat sâmbătă că dorinţa preşedintelui american Barack Obama de a începe un dialog cu Iranul este semnul "eşecului gândirii capitaliste" şi al Statelor Unite.

17 afișări
Imaginea articolului Dorinţa de dialog a SUA semnifică eşecul capitalismului, consideră Iranul

Dorinţa de dialog a SUA semnifică eşecul capitalismului, consideră Iranul

"Această cerere (de dialog) este semnul eşecului gândirii capitaliste şi al eşecului regimului dominaţiei", care desemnează Statele Unite, a declarat Elham, citat de agenţia semioficială Mehr.

Obama a promis o nouă abordare diplomatică fundamentată pe dorinţa de dialog cu Republica Islamică.

Elham a adăugat că "dialogul este secundar şi problema principală este că nu există altă alegere în lume decât schimbarea" pentru Statele Unite.

Oficialii iranieni şi-au multiplicat în ultimele zile declaraţiile referitoare la Statele Unite, cerându-i lui Obama să opereze o "adevărată schimbare".

Preşedintele ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad a cerut în special retragerea trupelor americane din toate regiunile lumii, finalul susţinerii acordate de SUA Israelului şi scuze pentru "crimele" comise de americani împotriva Iranului de 60 de ani.

Citeşte şi:

Obama menţine deschise "toate opţiunile" în relaţia cu Iranul

Preşedintele iranian cere SUA să-şi retragă trupele mobilizate în lume

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici