Două ambarcaţiuni cu migranţi care transportau 272 de persoane, oprite de marina senegaleză

Marina senegaleză a anunţat că a interceptat două ambarcaţiuni din lemn care transportau 272 de migranţi la 100 km de coasta capitalei Dakar.

391 afișări
Imaginea articolului Două ambarcaţiuni cu migranţi care transportau 272 de persoane, oprite de marina senegaleză

Două ambarcaţiuni cu migranţi care transportau 272 de persoane, oprite de marina senegaleză

Şapte copii şi 16 femei se aflau printre pasagerii care au fost duşi la o bază a marinei din Dakar, transmite Reuters.

Marina a prezentat o fotografie a unei nave de pescuit în largul oceanului, supraîncărcată cu oameni.

Mii de migranţi încearcă să ajungă în fiecare an din Africa în Europa în căutarea unei vieţi mai bune. Vara este perioada cea mai aglomerată pentru traversări.

Cel puţin 559 de persoane au murit în încercarea de a ajunge în Insulele Canare în 2022, în timp ce 126 de persoane au murit sau au fost date dispărute pe aceeaşi rută în primele şase luni ale acestui an, fiind înregistrate 15 naufragii, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici