Două arestări în urma prăbuşirii acoperişului supermarketului Maxima de la Riga

Poliţia letonă a anunţat marţi că a arestat două persoane în cadrul anchetei cu privire la prăbuşirea acoperişului supermarketului Maxima, în care au murit 54 de oameni, în noiembrie 2013, cel mai mare dezastru naţional pe timp de pace.

185 afișări
Imaginea articolului Două arestări în urma prăbuşirii acoperişului supermarketului Maxima de la Riga

Două arestări în urma prăbuşirii acoperişului supermarketului Maxima de la Riga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Catastrofa de la magazinul Maxima, la periferia Rigăi, s-a soldat de asemenea cu 40 de răniţi şi a provocat un şoc în ţara baltică de două milioane de locuitori.

"Pot să confirm că doi suspecţi au fost arestaţi", a declarat pentru AFP Toms Sadovskis, un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit presei letone, este vorba despre inginerul constructor Ivars Sergets şi expertul în construcţii Andris Gulbis. Cei doi au lucrat la proiectul supermarketului Maxima, ceea ce le-a adus un premiu în arhitectură.

"Sperăm să închidem ancheta în două luni. Apoi vom trimite toate dosarele parchetului", a anunţat Sadovskis.

"Printre suspecţi se află şi o firmă. Tribunalul va decide dacă este pasibilă de o pedeapsă care poate merge până la lichidare sau de o amendă în valoare de 36 de milioane de euro", a declarat Sadovskis, fără nicio altă precizare.

El a refuzat să spună dacă vor avea loc alte arestări.

De la catastrofă, a plouat cu acuzaţii la adresa constructorilor, arhitecţiilor, planificatorilor municipali, subcontractanţilor şi proprietarilor clădirii. Maxima, un lanţ lituanian de magazine, l-a concediat pe conducătorul filialei sale letone.

Premierul Valdis Dombrovskis a demisionat. Nimic nu i s-a reproşat vreodată, dar el a declarat că poartă "responsabilitatea politică" pentru ceea ce s-a întâmplat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici