Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul apărării şi aproximativ 100 de soldaţi au aterizat pe aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui jurnalist local, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Caracas şi Moscova, relatează Reuters.

17003 afișări
Imaginea articolului Două avioane cu 100 de militari ruşi la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

BREAKING Două avioane ruseşti cu 100 de militari la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

Un site web de monitorizare a zborurilor a arătat două avioane care au plecat vineri de pe un aeroport militar rus şi un alt avion a părăsit Caracas duminică.

Raportul vine la trei luni după ce cele două naţiuni au organizat exerciţii militare comune pe teritoriul venezuelean pe care preşedintele Nicolas Maduro le-a numit un semn de întărire a relaţiilor, dar pe care Washingtonul le-a criticat drept o intervenţie rusească în regiune.

Reporterul Javier Mayorca a scris pe Twitter, sâmbătă, că în primul avion se afla Vasily Tonkoshkurov, şeful personalului forţelor terestre, adăugând că al doilea a fost un avion de marfă care transportă 35 de tone de material.

Un avion de pasageri Ilyushin IL-62 şi un avion militar de marfă Antonov AN-124 au plecat vineri de pe aeroportul militar rus Chkalovsky cu destinaţia Caracas, oprindu-se din drum în Siria, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24.

Avionul de marfă a părăsit Caracas duminică după-amiază, potrivit Adsbexchange, un alt site de urmărire a zborurilor.

Un martor a declarat că a văzut duminică ceea ce părea a fi un avion de pasageri pe aeroportul Maiquetia.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici