Două explozii au fost auzite în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina

Două explozii au fost auzite duminică în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina, au declarat doi martori pentru Reuters, la câteva zile după ce autorităţile ruse au acuzat forţele ucrainene că au lovit un depozit de combustibil din această localitate.

11060 afișări
Imaginea articolului Două explozii au fost auzite în oraşul rus Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina

FOTO Andy Vermaut/ Twitter

Cauza exploziilor nu a fost imediat clară. Unul dintre martori a declarat că exploziile au fost atât de puternice încât au zdruncinat ferestrele casei sale din Belgorod.

Exploziile au avut loc la câteva zile după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil din oraş, situat la aproximativ 35 km de graniţa cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la o altitudine extrem de joasă în primele ore ale zilei de vineri.

Kremlinul a declarat că incidentul ar putea submina eforturile de pace, în timp ce un înalt oficial ucrainean de securitate a negat responsabilitatea.

Un oficial local din regiunea din jurul Belgorodului a declarat că duminică a avut loc o explozie în satul Tomarovka, dar că nimeni nu a fost rănit şi că nicio proprietate nu a fost avariată.

"A fost o bubuitură, resturi au căzut pe pământ", a scris Oleg Medvedev, şeful districtului Yakovlevsky din afara Belgorodului, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El nu a dat detalii despre natura resturilor şi nici despre cauza exploziei. Nu este clar dacă explozia descrisă de Medvedev a fost una dintre cele auzite de martori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
explozii,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici