Două explozii într-un oraş din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei

Două explozii au avut loc joi dimineaţa la Makiivka, în regiunea Doneţk (est), una lângă o clădire de birouri, iar cealaltă lângă un mall, fără ca vreo persoană să fie rănită, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Interne, citat de Interfax-Ukraine în pagina electronică.

42 afișări

Prima explozie a avut loc în afara birourilor companiei de stat pentru exploatarea cărbunelui, Makiivvuhillia, în jurul orei locale 6.00 (6.00, ora României), iar cea de a doua explozie s-a produs lângă mall-ul Golden Plaza. Nicio persoană nu a fost rănită în deflagraţii. Perimetrele exploziilor au fost încercuite cu cordoane de siguranţă de către poliţie şi s-a deschis o investigaţie.

De asemenea, Ministerul de Interne a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Kiev, că autorii ameninţă cu noi acte teroriste. Vasil Farinik, adjunctul ministrului de Interne, a declarat că în zona exploziilor a fost găsită o scrisoare prin care se cer bani, sub ameninţarea cu cinci noi explozii.

"O scrisoare cerând o sumă importantă de bani, sub ameninţarea cu alte cinci explozii, începând cu ora 17.00 (17.00, ora României), a fost găsită în apropiere", a declarat Farinik.

Potrivit Ukrainian News Agency, o echipă comună de investigaţii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă acţiona la locul celor două explozii. Una dintre ele a avut loc la intrarea în birourile întreprinderii MakiivVuhillia, a anunţat un purtător de cuvânt al Direcţiei teritoriale a Serviciului de Stat pentru Supervizarea Minelor şi Securitate Industrială . "Au fost anunţate pagube nesemnificative", a adăugat acesta.

Dispozitivul exploziv a fost lăsat într-un coş de gunoi de lângă intrarea principală în sediul Uniunii Muncitorilor din Industria Ucraineană a Cărbunelui, a anunţat serviciul de presă al Uniunii, citat de agenţie. "Explozia a avariat serios intrarea principală, intrarea în hol. Suflul exploziei a spart geamurile până la etajul şase. Se pare că o explozie similară a avut loc în piaţa centrală din Makiivka", se arată într-un comunicat al serviciului de presă.

Din compania minieră de stat Makiivvuhillia fac parte minele de cărbune Holodna Balka, Lenin, Ceaikin, Butovska, Kirov, Iasinivska-Hliboka, Pivnicina şi Bajavnov, dar şi divizii şi subdivizii auxiliare. Zăcămintele de cărbune ale companiei se ridică la 400 de milioane de tone, inclusiv 285 de milioane de tone de cărbune de cocs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici