Două nave ale Marinei Regale britanice s-au ciocnit în largul coastelor Bahrainului

O anchetă este în curs de desfăşurare după ce două nave de război britanice s-au ciocnit în largul coastelor Bahrainului, anunţă Royal Navy, citat de BBC.

1576 afișări
Imaginea articolului Două nave ale Marinei Regale britanice s-au ciocnit în largul coastelor Bahrainului

Sursa foto: Youtube

O înregistrare video de pe reţelele de socializare arată că în incident au fost implicate HMS Chiddingfold şi HMS Bangor, nave vânător de mina, care se aflau în zonă pentru a asigura fluxul comercial.

Nimeni nu a fost rănit în acest incident, a declarat Ministerul Apărării, refuzând să comenteze natura coliziunii în timp ce investigaţiile continuă.

„Nu există victime în urma acestui incident şi ar fi nepotrivit să facem alte comentarii în timp ce investigaţiile sunt în curs de desfăşurare", a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Între timp, contraamiralul Edward Ahlgren a declarat că „urmează să fie stabilită” cauza incidentului.

„Ne antrenăm oamenii la cele mai înalte standarde şi aplicăm cu rigurozitate standardele de siguranţă a utilajelor, dar, din păcate, incidente de această natură se pot întâmpla în continuare”, a declarat el pentru agenţia de presă PA, citată de BBC.

O investigaţie completă şi amănunţită „este deja în curs de desfăşurare”, a declarat contraamiralul Ahlgren. „Între timp, Marea Britanie va continua să joace un rol cheie în asigurarea siguranţei navigaţiei comerciale în regiune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici