Două nave americane au intrat în coliziune în strâmtoarea Ormuz

Un submarin cu propulsie nucleară şi o navă amfibie aparţinând Marinei de război americane au intrat în coliziune vineri, în apele strategice din strâmtoarea Ormuz, provocând rănirea uşoară a 15 persoane, a anunţat Flota a cincea americană.

756 afișări
Imaginea articolului Două nave americane au intrat în coliziune în strâmtoarea Ormuz

Două nave americane au intrat în coliziune în strâmtoarea Ormuz (Imagine: defense-update.com)

"Coliziunea dintre USS Hartford (submarinul SSN 768) şi USS New Orleans (nava amfibie LPD 18) s-a produs în jurul orei locale 01.00 (joi, 22.30, ora României)", a anunţat într-un comunicat comandamentul Flotei cu baza în Bahrain.

"Cincisprezece marinari de pe Hartford au fost răniţi uşor şi şi-au reluat posturile. Nici o persoană de pe New Orleans nu a fost rănită", a precizat comunicatul.

Coliziunea a provocat o ruptură la nivelul rezervorului de carburant al navei New Orleans, ceea ce a determinat deversarea a 25.000 de galoane (circa 95.000 de litri) de combustibil, conform comunicatului.

Cele două nave rămân capabile să se deplaseze prin propriile mijloace, iar amploarea pagubelor face obiectul unei examinări, adaugă textul.

USS Hartford este o navă cu propulsie nucleară de 110 metri lungime şi 6.900 de tone. Echipajul său numără 12 ofiţeri şi 116 marinari.

Nava New Orleans are o lungime de 208,5 metri şi o greutate de 24.900 de tone. Echipajul său numără 361 de persoane, dintre care 28 de ofiţeri.

Navele accidentate se aflau în mare în cadrul misiunii lor obişnuite, mai adaugă comunicatul citat.

Strâmtoarea Ormuz - situată la intrarea în Golf, între Oman, în peninsula arabică, şi Iran, pe malul opus - este o cale maritimă strategică pe unde tranzitează circa 40 la sută din petrolul din lume. Aceasta nu depăşeşte 100 de kilometri în punctul său cel mai larg.

Flota a cincea din Bahrain patrulează o zonă de circa 19,4 milioane de kilometri pătraţi din Africa de est până în Orientul Mijlociu şi în sud-estul Asiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici