Două nave de război britanice au plecat pentru o misiune de patrulare de cinci ani

Două nave de patrulare ale Royal Navy au părăsit Portsmouth marţi pentru o misiune de cinci ani care le transformă în „ochii şi urechile” Marii Britanii în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a Statelor Unite, potrivit unui anunţ al Ministerului britanic al Apărării.

11170 afișări
Imaginea articolului Două nave de război britanice au plecat pentru o misiune de patrulare de cinci ani

Două nave de război britanice au plecat pentru o misiune de patrulare de cinci ani

„Două treimi din lume este locul nostru de joacă”, a spus Lt. Cmdr. Ben Evans, comandantul HMS Spey, o navă de patrulare de 2.000 de tone care va face echipă cu HMS Tamar pentru o misiune care va dura până în 2026, mai relatează CNN.

În timp ce patrulează apele oceanelor Pacific şi Indian, navele de război se vor aventura la nord până la Marea Bering şi la sud până în Noua Zeelandă şi Australia.

În centrul acestei zone se află China, aflată în relaţii destul de tensionaate cu principalul aliat al Marii Britanii, Statele Unite.

„Vor acţiona ca ochii şi urechile marinei - şi ale naţiunii - în regiune, lucrând alături de aliaţii Marii Britanii, patrulând pentru a a combate traficul de droguri, contrabanda, terorismul şi alte activităţi ilegale, participând la exerciţii cu alte forţe navale şi armate", se spune în declaraţia Ministerului Apărării.

Marea Britanie a lansat în martie o revizuire cuprinzătoare a politicii sale militare şi externe, în care a recunoscut înclinarea balanţei de forţe spre zona Indo-Pacifică în următorul deceniu şi a avertizat cu privire la provocările venite din China.

HMS Spey şi HMS Tamar au fiecare un echipaj de 46 de membri, care vor fi schimbaţi la câteva săptămâni. Acest lucru va permite, de asemenea, navelor să petreacă până la nouă luni odată pe mare, a spus marina.

Navele nu vor avea o bază permanentă în Pacific, dar vor face apel la baze şi porturi ale aliaţilor şi partenerilor, a spus marina.

Împreună cu personalul navigant, vasele vor găzdui până la 52 de soldaţi care vor putea participa la misiuni specifice, „o versatilitate care face din nave nişte bricege ale armatei elveţiene de 2.000 de tone”, conform declaraţiei marinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici