Două petroliere s-au ciocnit pe Canalul Suez. Traficul naval nu a fost afectat

Traficul maritim se desfăşura normal pe Canalul Suez din Egipt miercuri, au declarat două surse de transport maritim pentru Reuters, după ce două petroliere care s-au ciocnit au fost separate.

1379 afișări
Imaginea articolului Două petroliere s-au ciocnit pe Canalul Suez. Traficul naval nu a fost afectat

Sursa foto: Twitter

Cele două petroliere, transportatorul de gaze naturale lichefiate (LNG) BW Lesmes, sub pavilion Singapore, şi petrolierul Burri, sub pavilion Insulele Cayman, care transportă produse petroliere, s-au ciocnit pentru scurt timp în canal, a declarat miercuri dimineaţă compania de urmărire a navelor MarineTraffic, citând martori oculari.

Sursele nu au oferit alte detalii despre incident.

Cu toate acestea, într-o postare pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, publicaţia egipteană AlQahera News l-a citat pe preşedintele Autorităţii Canalului Suez, Osama Rabie, care a declarat că o navă care s-a defectat pe cursul de navigaţie începea să fie remorcată, fără a oferi mai multe detalii.

Începând cu ora 5 dimineaţa (0200 GMT), BW Lesmes era orientată spre nord, dar era remorcată spre sud de două remorchere, potrivit datelor de urmărire a navelor de pe Refinitiv Eikon. Între timp, nava Burri era ancorată şi îndreptată spre sud la aproximativ 12 km de capătul sudic al canalului, au arătat datele.

Un interval de timp al hărţii de urmărire împărtăşit de MarineTraffic a arătat că Burri s-a întors lateral şi s-a ciocnit cu un BW Lesmes deja lateral la ora 20.40 GMT, înainte de a da înapoi şi de a se îndrepta.

BW Group şi TMS Tankers, care gestionează Burri, nu oferit reacţii.

Canalul Suez este una dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume şi cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa şi Asia.

Aproximativ 12% din comerţul mondial trece prin acest canal. În timpul vânturilor puternice din 2021, o navă uriaşă, Ever Given, s-a blocat pe Canal, oprind traficul în ambele direcţii timp de şase zile şi perturbând comerţul mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici