Două pisici din New York sunt primele animale de companie infectate cu COVID-19 în SUA

Două pisici din New York au fost infectate cu noul coronavirus, au anunţat miercuri oficialii federali. Ambele au avut simptome respiratorii uşoare şi se aşteaptă să se recupereze complet, anunţă CNN.

1589 afișări
Imaginea articolului Două pisici din New York sunt primele animale de companie infectate cu COVID-19 în SUA

Două pisici din New York sunt primele animale de companie infectate cu COVID-19 în SUA

Cele două pisici au fost testate după ce au prezentat simptome respiratorii. Pe lângă acestea, un leu şi un tigru din New York au fost confirmate anterior cu nou coronavirus

Un medic veterinar a testat prima pisică din casă după ce a prezentat semne respiratorii uşoare, dar niciunul dintre proprietari nu a fost confirmat cu virusul.
Este posibil, au spus oficialii, că pisica să fi fost infectată de cineva din afara casei, sau cineva din casă, cu simptome uşoare sau fără simptome, ar fi putut transmite virusul.

Cea de-a doua pisică, dintr-o altă zonă din New York, a fost testată după ce a prezentat semne de boală respiratorie. Proprietarul acelei pisici a fost pozitiv pentru Covid-19 înainte ca pisica să se îmbolnăvească, dar o altă pisică din gospodărie nu a arătat semne de boală.

Distanţarea socială şi pentru pisici şi câini

Oficialii încă învaţă multe despre coronavirus şi animale de companie, dar CDC recomandă ca oamenii să limiteze interacţiunile dintre animalele lor de companie şi persoanele sau animalele din afara gospodăriei.
 
Pisicile ar trebui să fie ţinute în interior când este posibil, a transmis CDC, iar câinii ar trebui să fie plimbaţi la lesă, menţinând cel puţin doi metri faţă de alte persoane şi animale.
 
Câinii ar trebui să evite şi locurile publice unde se adună un număr mare de oameni şi animale, cum ar fi parcurile pentru câini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici