Două rachete lansate de pe teritoriul Siriei au explodat pe Platoul Golan

Două rachete trase de pe teritoriul sirian au căzut luni în partea ocupată de Israel a Platoului Golan fără să provoace victime sau pagube, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

704 afișări
Imaginea articolului Două rachete lansate de pe teritoriul Siriei au explodat pe Platoul Golan

Două rachete lansate de pe teritoriul Siriei au explodat pe Platoul Golan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rachetele au explodat pe câmp, în apropiere de linia armistiţiului, în partea de sud a platoului, a declarat ea.

Aceste tiruri "par să aibă legătură cu situaţia internă din Siria", a precizat ea, sugerând astfel că Israelul nu a fost vizat, ci că aceste tiruri provin din confruntările dintre armată şi rebeli sirieni.

"Armata israeliană a cercetat sectorul unde au căzut rachetele şi a informat forţele ONU staţionate în Platoul Golan", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Aceste tiruri au loc în contextul unor tensiuni puternice între cele două ţări, în urma a două raiduri aeriene israeliene efectuate vineri şi duminică în Siria.

De la începutul conflictului din Siria, în urmă cu peste doi ani, situaţia s-a tensionat în Platiul Golan, însă incidentele - obuze siriene ce cad de partea israeliană şi tiruri israeliene de răspuns - au rămas, până în prezent, relativ limitate.

Israelul, aflat în mod oficial în stare de război cu Siria, ocupă începând din 1967 aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, o suprafaţă pe care a anexat-o, o decizie care nu a fost recunoscută vreodată de către comunitatea internaţională. Aproximativ 510 kilometri pătraţi se află sub control sirian.

O forţă ONU, Forţa de Observare a Dezangajării în Golan (FNUOD), este însărcinată începând din 1974 să impună respectarea unui armistiţiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici