Douăzeci de presupuşi membri Stat Islamic au fost reţinuţi în Turcia

Douăzeci de persoane, suspectate că fac parte din reţeaua teroristă Stat Islamic, au fost reţinute de poliţia turcă în oraşul Adana, informează agenţia de ştiri Dogan, citată de Reuters online.

820 afișări
Imaginea articolului Douăzeci de presupuşi membri Stat Islamic au fost reţinuţi în Turcia

Douăzeci de presupuşi membri Stat Islamic au fost reţinuţi în Turcia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Agenţia turcă a anunţat că poliţia antiterorism a efectuat, cu ajutorul unui elicopter, raiduri simultane la 22 de adrese din oraşul Adana, după ce a primit informaţii că celule ale reţelei Stat Islamic ar plănui atacuri.

Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei din Adana pentru interogatoriu.

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat că militanţii Stat Islamic din fosta Uniune Sovietică se află în spatele atacului din iunie de pe aeroportul din Istanbul, în care au murit 45 de persoane. Zeci de suspecţi au fost arestaţi în urma atacului.

Gruparea teroristă Stat Islamic controlează o regiune din Siria de-a lungul frontierei cu Turcia, la est de Adana.

Oraşul Adana se situează în apropierea bazei aeriene Incirlik, unde sunt staţionaţi militari americani şi care este utilizată în cadrul misiunilor aeriene în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici