Iranul a executat prin spânzurare 20 de presupuşi membri ai unei gupări teroriste într-o singură zi

Iranul a executat într-o singură zi 20 de membri ai unui grup "terorist", acuzaţi de crime şi de ameninţări aduse securităţii naţionale, a informat televiziunea de stat pe pagina online, potrivit Le Figaro.

852 afișări
Imaginea articolului Iranul a executat prin spânzurare 20 de presupuşi membri ai unei gupări teroriste într-o singură zi

Iranul a executat prin spânzurare 20 de presupuşi membri ai unei gupări teroriste într-o singură zi

"Aceste persoane au comis crime (...), au ucis femei şi copii, au cauzat distrugeri, au întreprins acţiuni împotriva securităţii naţionale şi au ucis responsabili religioşi sunniţi în regiuni kurde", a declarat procurorul general Mohammad Javad Montazeri, pentru televiziunea de stat IRIB.

Cei 20 de condamnaţi au fost executaţi prin spânzurare.

Ministerul iranian de Informaţii a anunţat miercuri că 24 de cazuri de atacuri armate, explozii şi furturi comise de gruparea Tawhid wal Jihad în perioada 2009-2012 s-au soldat cu 21 de morţi şi aproximativ 40 de răniţi în vestul Iranului.

"102 membri şi adepţi ai acestui grup au fost identificaţi (...) unii dintre ei au fost eliminaţi în confruntări cu poliţia, alţii au fost arestaţi. Unii dintre cei arestaţi au fost condamnaţi la moarte, iar alţii execută pedepse cu închisoarea", a adăugat ministerul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici