Mii de membri ai comunităţii yazide, ţinuţi captivi de către organizaţia teroristă Stat Islamic şi folosiţi drept sclavi sexuali sau combatanţi

Mii de membri ai comunităţii yazide sunt ţinuţi captivi de către organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care îi foloseşte drept sclavi sexuali sau combatanţi, informează Organizaţia Naţiunilor Unite, potrivit Le Figaro online.

4542 afișări
Imaginea articolului Mii de membri ai comunităţii yazide, ţinuţi captivi de către organizaţia teroristă Stat Islamic şi folosiţi drept sclavi sexuali sau combatanţi

Mii de membri ai comunităţii yazide, ţinuţi captivi de către organizaţia teroristă Stat Islamic şi folosiţi drept sclavi sexuali sau combatanţi

ONU estimează că aproximativ 3.200 de femei şi tinere aparţinând comunităţii yazide sunt ţinute prizoniere de Stat Islamic şi "folosite drept sclave sexuale".

Majoritatea persoanelor ţinute captive au fost aduse cu forţa în Siria. Mii de bărbaţi au dispărut, iar tineri sunt "îndoctrinaţi, antrenaţi şi folosiţi în confruntări", a mai subliniat ONU.

Anchetatori independenţi desemnaţi de ONU au afirmat în iunie că reţeaua Stat Islamic conduce un genocid împotriva comunităţii yazide de 400.000 de persoane din Siria şi Irak, urmărind să o distrugă sistematic începând cu atacul, din data de 3 august 2014, asupra oraşului Sinjar din Kurdistanul irakian.

Credinţa persoanelor care fac parte din comunitatea yazidi se inspiră din mai multe religii antice din Orientul Mijlociu. Membrii acestei comunităţi sunt consideraţi necredincioşi de către teroriştii sunniţi ai Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici