DOVEZILE ATACULUI chimic din Siria: Înregistrări VIDEO cu victimele atacului din 21 august au fost arătate congresmenilor americani

Postul de televiziune CNN a difuzat sâmbătă înregistrări video cu persoane care prezentau convulsii sau copii morţi, care ar fi victime ale atacurilor chimice din 21 august din Siria şi care au fost arătate congresmenilor americani.

2288 afișări
Imaginea articolului DOVEZILE ATACULUI chimic din Siria: Înregistrări VIDEO cu victimele atacului din 21 august au fost arătate congresmenilor americani

DOVEZILE ATACULUI chimic din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile provenind din 13 înregistrări video şi prezentate în exclusivitate de CNN, care nu garantează autenticitatea lor din surse independente, prezintă şiruri de cadavre de copii şi adulţi într-o încăpere.

Altele înfăţişează un bărbat care are convulsii, un altul care încearcă să-şi readucă la viaţă copilul, altul care îl spală pe faţă pe un micuţ, în timp ce pe fundal se aud strigăte.

Aceste imagini au fost prezentate unui grup mic de senatori de către administraţia Obama, care a afirmat în faţa Comisiei pentru Serviciile de informaţii din Senat că prezintă scene surprinse după atacurile chimice din 21 august, afirmă CNN.

Oficialii din cadrul administraţiei au declarat că au numeroase motive să creadă că aceste imagini sunt autentice, potrivit CNN.

Multe dintre aceste înregistrări video au fost deja difuzate pe Internet, afirmă CNN, dar par să fie în prezent autentificate de oficiali din cadrul serviciilor de informaţii.

Imaginile, dificil de privit, nu dovedesc identitatea celor responsabili de atacuri, a subliniat postul de televiziune.

Administraţia Obama încearcă de câteva zile să convingă aleşii şi opinia publică de legitimitatea unei intervenţii limitate în Siria.

Preşedintele va înregistra, luni după-amiază, interviuri care vor fi difuzate luni seara pe toate marile posturi de televiziune americane, a anunţat un oficial de la Casa Albă.

Administraţia sa şi-a multiplicat consultările şi întâlnirile cu congresmenii.

Secretarul general al Casei Albe, Denis McDonough, va fi pe platoul televiziunii duminică.

Secretarul de Stat, John Kerry, şi cel al Apărării, Chuck Hagel, se vor întâlni cu luni cu membrii Camerei Reprezentanţilor şi miercuri cu senatorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici