Dr. Fauci, despre vaccinarea în SUA: ”„Până la mijlocul sau sfârşitul verii, cred că vom avea 70 până la 85% din populaţie vaccinată”

  • Anthony Fauci a declaear că SUA ar putea atinge un nivel ridicat de imunitate până în vara anului viitor.
  • Căsătoriille în SUA s-ar putea relua în mod normal până în iunie sau iulie 2021.
  • Pentagonul a anunţat cumpărarea a 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19 dezvoltat de Pfizer / BioNTech, care vor fi livrate până în iulie în Statele Unite.
1768 afișări
Imaginea articolului Dr. Fauci, despre vaccinarea în SUA: ”„Până la mijlocul sau sfârşitul verii, cred că vom avea 70 până la 85% din populaţie vaccinată”

Profimedia

Dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei din Statele Unite se desfăşoară fără probleme, ţara ar putea atinge un nivel ridicat de imunitate până în vara anului viitor, a declarat imunologul american Anthony Fauci, notează Le Figaro.
 
„Până la mijlocul sau sfârşitul verii, cred că vom avea, dacă o vom face bine, (...) 70 până la 85% din populaţie vaccinată,” a spus dr. Fauci, figură foarte respectată în Statele Unite în lupta împotriva Covid-19, într-un interviu pentru WebMD. "Când se va întâmpla acest lucru, va exista o umbrelă de protecţie în întreaga ţară," a adăugat el.
 
Potrivit expertului, populaţiile prioritare, precum angajaţii caselor de bătrâni, îngrijitorii, lucrătorii esenţiali sau persoanele cu risc ar trebui să primească vaccinul până în martie sau începutul lunii aprilie. „Am putea începe în aprilie ceea ce eu numesc„ sezonul deschis ”pentru vaccinări, adică oricine doreşte să fie vaccinat poate fi,” a precizat medicul. 
 
Imunologul a vorbit şi despre reluarea căsătoriilor în SUA. El a sugerat că s-ar putea relua în mod normal până în iunie sau iulie 2021. 
 
Declaraţiile doctorului Fauci vin în ziua în care Pentagonul a anunţat cumpărarea a 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin Covid-19 dezvoltat de Pfizer / BioNTech, care vor fi livrate până în iulie în Statele Unite.
 
Această nouă comandă duce la total de 400 de milioane de doze, jumătate provenind de la Pfizer şi cealaltă de la Moderna, ceea ce va permite imunizarea a 200 de milioane de persoane, aceste două vaccinuri necesitând două injecţii la o lună distanţă. "Conform termenilor acordului, Pfizer va livra cel puţin 70 de milioane de doze până la 30 iunie 2021, restul urmând să fie livrate până cel târziu la 31 iulie", a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.
 
Acordul oferă, de asemenea, guvernului SUA opţiunea de a cumpăra 400 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer, a adăugat Pentagonul, întrucât administraţia preşedintelui Donald Trump a fost acuzată că a renunţat la posibilitatea de a asigura cantităţi mari de vaccin.
Statele Unite speră să imunizeze 20 de milioane de oameni în această lună, acordând prioritate lucrătorilor din domeniul sănătăţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici