Drapel ucrainean, arborat pe o clădire emblematică din epoca stalinistă, lângă Kremlin

Un drapel ucrainean a fost arborat miercuri pe o clădire emblematică din epoca stalinistă, situată în apropiere de Kremlin, de persoane necunoscute care voiau probabil să atragă atenţia asupra conflictului din această ţară, anunţă Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

264 afișări
Imaginea articolului Drapel ucrainean, arborat pe o clădire emblematică din epoca stalinistă, lângă Kremlin

Drapel ucrainean, arborat pe o clădire emblematică din epoca stalinistă, lângă Kremlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Drapelul a fost arborat de răufăcători neidentificaţi, pe un zgârie-nori de pe cheiul Kotelniki", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Roman Kilkeev.

Drapelul a fost amplasat, miercuri dimineaţă, pe steaua aurie gigantică aflată în vârful clădirii şi a rămas acolo timp de trei ore, înainte de intervenţia autorităţilor.

"Alpinişti specializaţi, obişnuiţi să lucreze la altitudine, au înlăturat deja" drapelul, a declarat purtătorul de cuvânt spre prânz.

Mai mulţi muncitori lucrau miercuri dimineaţă pentru a înlătura vopseaua galbenă şi albastră - culorile naţionale ucrainene - cu care aceleaşi persoane necunoscute au vopsit steaua de pe clădire, moştenită din epoca sovietică, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Conform unei surse din poliţie, mai multe persoane echipate cu material necesar escaladării au fost arestate la Moscova, toate originare din capitala rusă sau din împrejurimi.

"Persoane neidentificate au urcat pe scările interioare până la ultimul etaj al clădirii, înainte de a agăţa drapelul cu ajutorul materialului specific escaladării", potrivit sursei citate de agenţia Interfax.

Tensiunile s-au intensificat între Moscova şi Kiev în ultimele şase luni, după înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, anexarea în martie a Crimeei de către Rusia şi patru luni de conflict între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene în estul Ucrainei. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că înarmează separatiştii, în timp ce Moscova neagă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici