Drona care a aterizat în Bulgaria: o echipă este trimisă pentru a o inspecta

Ministerul bulgar al Apărării a anunţat luni că a trimis o unitate specială pentru a inspecta şi dezactiva o dronă care transporta explozibili şi care a aterizat duminică seara în oraşul Tyulenovo de la Marea Neagră, potrivit Reuters.

332 afișări
Imaginea articolului Drona care a aterizat în Bulgaria: o echipă este trimisă pentru a o inspecta

Drona care a aterizat în Bulgaria: o echipă este trimisă pentru a o inspecta

În urma inspecţiei, echipa din Bulgaria, membră a NATO, va decide ce va face cu ea, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că echipa a fost trimisă la cererea administraţiei regionale.

„Putem presupune cu siguranţă că drona are legătură cu războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva Ucrainei”, a declarat reporterilor ministrul Apărării, Todor Tagarev.

„Acest război este asociat în mod inevitabil cu creşterea riscurilor pentru securitatea noastră”, a adăugat el.

Tagarev nu a oferit informaţii mai detaliate despre provenienţa dronei şi cum a ajuns în Bulgaria.

Staţiunea turistică Tyulenovo este situată la 70 de kilometri la sud de graniţa cu România.

Poliţia a izolat zona duminică seară şi a restricţionat accesul publicului la terasele restaurantelor locale, a declarat pentru Nova TV Marian Zhechev, primarul municipalităţii Shabla, din care face parte Tiulenovo.

El a declarat că drona a fost găsită pe stânci lângă bărcile ancorate la Tyulenovo, descriind-o ca fiind o „aeronavă cu muniţie standard”.

Nu era clar dacă drona a căzut din aer sau a fost adusă de curenţii marini.

Site-ul Nova.bg a citat martori care au declarat că drona are o lungime cuprinsă între 3 şi 3,5 metri şi că avea ataşat un container cu explozibili.

Săptămâna trecută, fragmente ale unei drone suspecte au fost găsite în România, după un atac rusesc asupra porturilor ucrainene de peste Dunăre de la graniţa cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici