Dronă militară americană, avariată după un incident cu un avion rus produs în Siria

O dronă militară americană a suferit avarii în urma unui incident cu un avion de vânătoare rus produs deasupra Siriei, anunţă Forţele Aeriene din Statele Unite, potrivit agenţiei Reuters.

643 afișări
Imaginea articolului Dronă militară americană, avariată după un incident cu un avion rus produs în Siria

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Autorităţile militare americane au explicat că un avion de vânătoare rus s-a apropiat periculos de o dronă de tip MQ-9, într-un incident produs duminică în spaţiul aerian al Siriei.

"Un dispozitiv de semnalizare rusesc a lovit drona americană de tip MQ-9, avariind grav sistemul de propulsie. Din fericire, echipajul care dirija drona MQ-9 a reuşit să menţină în zbor aparatul şi să aducă drona la bază", a comunicat marţi Comandamentul Central al Forţelor Aeriene din SUA.

Rusia a trimis forţe militare în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Statele Unite au trupe în Siria şi Irak în cadrul unei coaliţii internaţionale pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic (SI/ISIS/DAESH).

În martie 2023, o dronă militară americană de tip MQ-9 s-a prăbuşit în Marea Neagră după un incident cu un avion de vânătoare rus. Washingtonul şi Moscova şi-au atribuit reciproc responsabilitatea pentru incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici