Dubai: în izolare, vor alerga un maraton pe balcon. Un cuplu va acoperi 42 de kilometri, pe o terasă de 19 metri

  • Izolarea nu împiedică mişcarea
  • Doi soţi din Dubai îşi asumă provocarea maratonului de acasă
  • Evenimentul e transmis live pe reţelele de socializare
1425 afișări
Imaginea articolului Dubai: în izolare, vor alerga un maraton pe balcon. Un cuplu va acoperi 42 de kilometri, pe o terasă de 19 metri

Foto: Gulf Today

Un cuplu de sud-africani rezidenţi în Dubai va alerga un maraton pe balconul lor, pentru a-i încuraja pe cei izolaţi să-şi deturneze măcar un moment gândurile de la noul coronavirus. Provocarea are loc sâmbătă, la ora locală 06:00, pe un balcon lung de 19 metri şi urmează să dureze între şapte şi opt ore, a declarat vineri pentru AFP Collin Allin, în vârstă de 41 de ani, care va alerga alături de soţia sa, Hilda. 
 
Cuplul intenţionează să acopere 42,2 kilometri, deşi nu este uşor să alergi pe balcon. Collin şi Hilda Allin nu vor fi primii care vor încerca experimentul: pe reţelele de socializare, mai multe persoane s-au filmat alergând maratonul de acasă. Pe un balcon lung de şapte metri din sud-vestul Franţei, un bărbat de 32 de ani a dat peste 6.000 de ture, relatându-şi maratonul pe Instagram, unde fanii l-au aplaudat pe parcursul unei curse care a durat mai mult de şase ore. Un altul a încercuit terasa de 727 de ori, completând cei 42,2 kilometri în puţin peste cinci ore, în aplauzele vecinilor săi. Cursa cuplului sud-african va fi transmisă în direct şi pe reţelele de socializare. Ideea este de a încuraja oamenii să "se gândească la altceva", a spus domnul Allin, un specialist în sport în aer liber, care a alergat la multe maratoane din întreaga lume. "Este, de asemenea, pentru a permite oamenilor să-şi facă noi contacte, acum când sunt îngrijoraţi de situaţie", a adăugat el, menţionând că mulţi oameni doresc acum să încerce experimentul. Cu toate acestea, rularea unui maraton necesită o pregătire adecvată. Fiica cuplului, Geena, în vârstă de 10 ani, va fi responsabilă de asistenţă: ea le va oferi apă şi gustări. 
 
În Dubai şi Emiratele Arabe Unite, în general, autorităţile au impus restricţii de călătorie grele de joi până duminică între orele 8:00 şi 6:00 pentru a desfăşura o campanie de curăţare şi dezinfectare a transportului public şi a diverselor clădiri. Numai angajaţii din sectoarele-cheie au voie să călătorească în aceste momente. În timpul zilei, călătoriile neesenţiale nu sunt recomandate, iar rezidenţii sunt sfătuiţi de autorităţi să "rămână acasă". Mesajul a fost proiecatat miercuri seară pe Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, care se ridică la 828 de metri în inima Dubaiului. Aproximativ 333 de cazuri de persoane infectate şi două decese legate de coronavirus au fost înregistrate oficial în Emiratele Arabe Unite. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici