Duma de Stat îi cere lui Putin să protejeze, "prin toate mijloacele", populaţia din Crimeea. Putin a primit acordul Parlamentului pentru trimiterea de trupe în Ucraina

Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea, situată în sudul Ucrainei.

2401 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat îi cere lui Putin să protejeze, "prin toate mijloacele", populaţia din Crimeea. Putin a primit acordul Parlamentului pentru trimiterea de trupe în Ucraina

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 17:28 Consiliul Federaţiei aprobă cererea lui Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina

Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

"Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informează un comunicat al Kremlinului.

UPDATE 16:01 Vladimir Putin a cerut acordul Parlamentului pentru trimiterea de trupe în Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

UPDATE 14:30 Senatul Rusiei: Moscova ar putea trimite militari în Crimeea pentru protejarea intereselor ruse

Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, anunţă preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, citat de AFP.

"Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea", a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.

"Decizia îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin", a precizat Matvienko.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească "pacea şi calmul" în această provincie prorusă.

Cu puţin timp în urmă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

"Deputaţii îi cer preşedintelui să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei şi pentru protejarea populaţiei de situaţia arbitrară şi de violenţele din Crimeea", a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.

"Astăzi, am aflat cu îngrijorare că există tentative ale unor grupuri armate de a pătrunde în diferite instituţii, în special de a lua cu asalt sediul Ministerului de Interne din Crimeea", a continuat oficialul rus.

Moscova acuză Kievul că a trimis persoane înarmate, în cursul nopţii, pentru a prelua controlul asupra Ministerului de Interne din Crimeea.

Rusia avertizase că nu va ignora solicitarea de asistenţă formulată de noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, conform unui comunicat al Kremlinului.

"Rusia nu va ignora această solicitare", a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei Rusiei, citat de RIA Novosti.

Conform AFP, noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească "pacea şi calmul" în această provincie prorusă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici