După ce a bombardat tot i-a ieşit în cale, Putin se pretinde mai nou grijuliu faţă de populaţia civilă

Preşedintele rus Vladimir Putin a repetat astăzi necesitatea evacuării civililor din zonele de luptă din regiunea ucraineană Herson.

1047 afișări
Imaginea articolului După ce a bombardat tot i-a ieşit în cale, Putin se pretinde mai nou grijuliu faţă de populaţia civilă

După ce a bombardat tot i-a ieşit în cale, Putin se pretinde mai nou grijuliu faţă de populaţia civilă

„Populaţia civilă nu trebuie să sufere”, a spus Putin, citat de agenţia Ria Novosti.

Numărul de persoane mobilizate în Rusia a ajuns la 318.000, peste ţinta stabilită de 300.000, pentru că „numărul voluntarilor este în creştere”, a mai afirmat preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţia Ria Novosti, adăugând că majoritatea celor mobilizaţi se află încă în centre de formare.

Vladimir Putin a spus că din cei 318.000 mobilizaţi, 49.000 au fost dislocaţi în zone de conflict, scrie agenţia de ştiri de stat rusă Tass.

Pe front, situaţia pare diferită. Forţele ucrainene fac „progrese” în sud şi nord-est, unde „împing înapoi” liniile ruseşti.

Purtătorul de cuvânt al Securităţii Naţionale a Casei Albe, John Kirby, a declarat că liniile ruseşti au fost „în mare măsură statice” de zile întregi.

Kirby nu a vrut atunci să intre în detalii despre situaţia specifică din Herson, preferând ca „guvernul de la Kiev să vorbească despre asta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici