După ce s-a aflat că fost numit IMBECIL, Donald Trump analizează posibilitatea de a-l înlocui pe şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson/ L-ar prefera pe Mike Pompeo, directorul CIA

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit "imbecil", afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com.

3430 afișări
Imaginea articolului După ce s-a aflat că fost numit IMBECIL, Donald Trump analizează posibilitatea de a-l înlocui pe şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson/ L-ar prefera pe Mike Pompeo, directorul CIA

După ce s-a aflat că fost numit IMBECIL, Donald Trump analizează posibilitatea de a-l înlocui pe şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson

Chiar dacă Donald Trump recunoaşte că o remaniere a Administraţiei de la Washington ar afecta imaginea sa politică, preşedintele SUA este nemulţumit că Rex Tillerson nu a negat clar informaţiile că l-ar fi numit "imbecil", au declarat funcţionari politici executivi.

John Kelly, şeful de Cabinet de la Casa Albă, se opune oricărei remanieri înainte de anul 2018.

Donald Trump l-ar prefera pe Mike Pompeo pentru funcţia de secretar de Stat

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-ar prefera pe Michael Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), pentru funcţia de secretar de Stat, în locul lui Rex Tillerson, afirmă surse politice citate de site-ul Axios.com.

În acest context, consilierii lui Donald Trump analizează posibilitatea de a negocia preluarea de către Mike Pompeo, în vârstă de 53 de ani, a funcţiei de secretar de Stat.

Surse NBC/Washington Post: Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a criticat în mod ofensator pe Donald Trump

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept "imbecil", pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă. Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis, miercuri seară, că nu a intenţionat deloc să demisioneze.

În contextul în care presa a relatat că vicepreşedintele SUA, Mike Pence, i-a oferit lui Rex Tillerson sfaturi pentru a depăşi disputele cu Donald Trump, şeful diplomaţiei de la Washington a explicat: "Vicepreşedintele nu a fost nevoit deloc să mă convingă să rămân secretar de Stat, deoarece nu m-am gândit niciodată să mă retrag din funcţie".

Însă Tillerson nu a vrut să facă nicio referire la informaţiile potrivit cărora l-ar fi numit "imbecil" pe Donald Trump. La insistenţele jurnaliştilor americani, Rex Tillerson a fost nevoit să precizeze: "Nu am de gând să intru în comentarii pe teme mărunte. Nu înţeleg aceste lucruri de la Washington. Eu nu sunt de aici, iar în locurile de unde sunt eu nu discutăm despre chestii absurde şi mărunte de acest fel".

"Rex Tillerson putea la fel de bine să admită că l-a numit pe Donald Trump «imbecil»", a comentat cotidianul Washington Post, remarcând că secretarul de Stat a refuzat să nege cu fermitate informaţiile apărute în presă.

După dezvăluiri, Casa Albă a dat asigurări că Donald Trump are încredere în continuare în Rex Tillerson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici