După Franţa, Marea Britanie este ameninţată de Rusia. Zaharova: ,,Putem lovi orice obiective militare şi armament britanic în Ucraina”

  • Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că Moscova lovi ţinte britanice dacă arme britanice vor fi folosite de Ucraina pentru a lovi teritoriul rusesc.
  • Aceste afirmaţii vin în contextul în care David Cameron, ministrul britanic de Externe, a anunţat la începutul lunii mai că Ucraina va putea să atace ţinte din interiorul Rusiei cu arme furnizate de Londra.
1051 afișări
Imaginea articolului După Franţa, Marea Britanie este ameninţată de Rusia. Zaharova: ,,Putem lovi orice obiective militare şi armament britanic în Ucraina”

După Franţa, Marea Britanie este ameninţată de Rusia. Zaharova: ,,Putem lovi orice obiective militare şi armament britanic în Ucraina”

Zaharova a declarat reporterilor că dacă Ucraina va folosi arme furnizate de Marea Britanie pentru a ataca Rusia, atunci există riscul ca ţinte britanice să fie vizate ,,pe teritoriul Ucrainei şi dincolo de graniţele sale", notează agenţia Reuters.

Acest avertisment din partea Mariei Zaharova a fost menţionat pentru prima dată la începutul acestei luni, atunci când ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi arme furnizate de Londra pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei. Ucraina a folosit rachete britanice Storm Shadow pentru a ţinti cu succes situri militare ruseşti din Crimeea, potrivit CNBC.

Referindu-se la remarca ministrului Cameron că Ucraina va decide dacă va folosi sau nu armele britanice furnizate de Londra, Maria Zaharova a declarat reporterilor: ,,A fost o tentativă nereuşită de auto-PR? Sau a dat înapoi de la poziţia oficială a Londrei?", scrie CNBC.

,,Am tras totuşi concluzii din acest caz. Am înregistrat acest caz ... am spus direct că, drept răspuns la loviturile cu arme britanice împotriva teritoriului ţării noastre, putem lovi orice obiecte militare şi armament britanic în Ucraina şi dincolo de aceasta".

La începutul lunii mai, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat, în cadrul unei conferinţe, că trupele franceze trimise în Ucraina vor deveni ţinte legitime pentru Moscova. Ideea trimiterii de trupe franceze în Ucraina a fost lansată de preşedintele francez Emmanuel Macron, în luna februarie, atunci când a afirmat că nu exclude această variantă. Declaraţia a stârnit controverse la nivel internaţional, în rândul oficialilor, iar unii dintre ei s-au delimitat de această posibilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici