După informaţii furnizate de serviciile secrete: Aproape 80 de arme de foc care urmau să ajungă în Marea Britanie, confiscate la frontiera cu Franţa

Aproape 80 de pistoale care urmau să ajungă la grupuri infracţionale din Marea Britanie au fost găsite la bordul unei autoutilitare transportată de tren prin Eurotunelul care traversează Canalul Mânecii, anunţă autorităţile britanice, citate de cotidianul The Telegraph.

1812 afișări
Imaginea articolului După informaţii furnizate de serviciile secrete: Aproape 80 de arme de foc care urmau să ajungă în Marea Britanie, confiscate la frontiera cu Franţa

După informaţii date de serviciile secrete: Aproape 80 de arme de foc care urmau să ajungă în Marea Britanie, confiscate la frontiera cu Franţa

Cele 79 de pistoale erau ascunse în blocuri-motor aflate în autoutilitară, în încercarea de a nu fi depistate cu detectoarele de metale.

"În mod clar, aceste arme urmau să ajungă pe străzile oraşelor britanice, unde ar fi provocat nenorociri de neimaginat", a declarat un agent de poliţie britanic.

Janusz Michek, un cetăţean polonez în vârstă de 59 de ani, şi Denis Kolencukov, un ceh de 23 de ani, amandoi rezidenţi în Marea Britanie, sunt acuzaţi de trafic de armament.

Agenţii de poliţie au acţionat pe baza unor informaţii oferite de serviciile secrete, în cadrul unei operaţiuni coordonate de Scotland Yard şi de Agenţia naţională britanică pentru combaterea infracţionalităţii (NCA).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici