După un an de închisoare, un veteran al Marinei americane a fost eliberat de ruşi

Un veteran al Marinei americane a fost eliberat din custodia Rusiei, după ce a fost arestat timp de aproape un an, potrivit CNN.

638 afișări
Imaginea articolului După un an de închisoare, un veteran al Marinei americane a fost eliberat de ruşi

Un veteran al Marinei americane care a fost arestat în Rusia timp de aproape un an a fost eliberat joi de ruşi, a declarat reprezentantul familiei sale pentru CNN, după luni de negocieri conduse de fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson.

Taylor Dudley, în vârstă de 35 de ani, din Lansing, Michigan, a fost reţinut de poliţia rusă de frontieră în aprilie 2022 după ce a trecut din Polonia în Kaliningrad, o exclavă rusă situată între Polonia şi Lituania. El se afla în Polonia pentru a participa la un festival de muzică şi nu este clar de ce a trecut graniţa.

Detenţia lui Dudley, pe care guvernul american nu a considerat-o ca fiind „nedreaptă" sau bazată pe motivaţii arbitrare şi discriminatorii, nu a fost făcută publică, deoarece familia sa a dorit ca negocierile să rămână private.

Richardson Center for Global Engagement, o organizaţie non-profit fondată de Richardson, a condus negocierile, a declarat pentru CNN reprezentantul familiei, Jonathan Franks. Fostul guvernator şi diplomat a lucrat mult timp pentru eliberarea americanilor deţinuţi în străinătate, iar centrul său a jucat un rol în eliberarea lui Trevor Reed, un cetăţean american şi fost puşcaş marin care fusese deţinut pe nedrept în Rusia, vara trecută.

„La începutul zilei de astăzi, autorităţile ruse l-au eliberat pe cetăţeanul american Taylor Dudley, un veteran al Marinei în vârstă de 35 de ani, peste graniţa poloneză, în faţa guvernatorului Bill Richardson, a echipei sale şi a unui reprezentant al Ambasadei SUA din Varşovia, o eliberare la care Centrul Richardson a lucrat cu sârguinţă şi în linişte timp de peste 6 luni, cu o asistenţă semnificativă din partea Fundaţiei Steve Menzies Global, a Hostage U.S. şi a Fundaţiei James Foley. Familia va fi veşnic recunoscătoare pentru munca celor trei. Ultimele nouă luni au fost dificile pentru familie şi cer presei să le respecte intimitatea şi să le ofere spaţiul necesar pentru a-l primi pe Taylor acasă", a anunţat Jonathan Franks.

Mai mulţi cetăţeni americani sunt în continuare reţinuţi în Rusia, inclusiv fostul puşcaş marin Paul Whelan. Despre acesta americanii susţin că este deţinut în mod abuziv. El a fost arestat în Rusia în decembrie 2018 şi condamnat la 16 ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici