După Ungaria, şi Germania îşi dă acordul pentru restricţii SWIFT aplicate Rusiei

Germania este în favoarea impunerii unor restricţii "ţintite şi funcţionale" asupra Rusiei în cadrul sistemului global de plăţi interbancare SWIFT, au declarat sâmbătă miniştrii săi de externe şi ai economiei, citaţi de Reuters.

2032 afișări
Imaginea articolului După Ungaria, şi Germania îşi dă acordul pentru restricţii SWIFT aplicate Rusiei

După Ungaria, şi Germania îşi dă acordul pentru restricţii SWIFT aplicate Rusiei

"Lucrăm de urgenţă la modul în care să limităm daunele colaterale ale decuplajului de la SWIFT, astfel încât să afecteze persoanele potrivite. Ceea ce avem nevoie este o restricţie ţintită şi funcţională a SWIFT", au declarat ministrul de externe Annalena Baerbock şi ministrul economiei Robert Habeck într-un comunicat comun.

Recent, Ungaria şi-a dat acordul asupra tuturor sancţiunilor pe care UE şi alte instituţii doreşte să le aplice Rusiei, inclusiv eliminarea din sistemul SWIFT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
swift,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici