După X, Facebook şi Instragram, Comisia Europeană ia în vizor şi alţi giganţi din social media

  • Cunoscutele platforme Youtube şi TikTok trebuie să răspundă cererii Comisiei Europene cu privire la măsurile de protecţie a copiilor împotriva conţinutului ilegal şi dăunător, în conformitate cu noile reguli ale Uniunii Europene pentru marile companii de tehnologie.
  • Sancţiuni severe care pot ajunge până la 6% din cifra de afaceri globală, sunt prevăzute pentru companiile care încalcă Actul privind Serviciile Digitale, un nou regulament european.
1002 afișări
Imaginea articolului După X, Facebook şi Instragram, Comisia Europeană ia în vizor şi alţi giganţi din social media

După X, Facebook şi Instragram, Comisia Europeană ia în vizor şi alţi giganţi din social media

Youtube, deţinut de Alphabet (compania mamă a Google), şi TikTok au fost somate de Uniunea Europeană să furnizeze până la 30 noiembrie 2023 informaţii cu privire la măsurile de protecţie a copiilor împotriva conţinutului ilegal şi dăunător, a transmis Comisia Europeană în cursul zilei de joi, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a solicitat detalii suplimentare despre eforturile întreprinse de aceste companii pentru a asigura securitatea minorilor şi pentru a respecta noul regulament al UE privind tehnologia, cunoscut sub numele de Actul privind Serviciile Digitale.

Google şi TikTok nu au răspuns încă solicitării de a face comentarii asupra subiectului.

În cursul săptămânii trecute, şeful industriei din UE, Thierry Breton, l-a avertizat pe CEO-ul TikTok Shou Zi Chew, să depună toate eforturile pentru a combate dezinformarea pe platforma TikTok, care aparţine companiei ByteDance din China.

Breton i-a amintit recent şi lui Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, despre responsabilitatea companiei de a proteja copiii şi adolescenţii.

Pentru nerespectarea regulilor din Actul privind Serviciile Digitale al UE, companiile riscă amenzi de până la 6% din cifra lor de afaceri globală.

Comisia va evalua răspunsurile şi va lua decizii ulterioare pe baza acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici