Ecuador, la un pas de război civil

Ecuadorul se află în pragul unui război civil, după ce un grup de bărbaţi înarmaţi şi cu cagule a pătruns marţi într-un studio al postului public de televiziune, în direct, în oraşul Guayaquil.

1167 afișări
Imaginea articolului Ecuador, la un pas de război civil

Ecuador, la un pas de război civil

Evenimentul a avut loc în timp ce jurnaliştii de la programul de ştiri de la ora 20:00 erau în direct. Bărbaţii, cu grenade şi mitraliere în mâini, au luat ostatici mai mulţi jurnalişti şi tehnicieni, ameninţându-i cu moartea.

"Vă rog, au venit să ne omoare. Doamne, nu permite să se întâmple asta! Criminalii sunt pe urmele noastre", a declarat pentru AFP unul dintre jurnalişti într-un mesaj pe WhatsApp.

După o jumătate de oră, luminile studioului s-au stins şi s-a auzit doar sosirea forţelor speciale de poliţie. Poliţiştii au reuşit ulterior să elibereze ostaticii şi să aresteze o parte din grupul de atacatori.

Este o escaladare a violenţei care a cuprins Ecuadorul în ultimele luni, după evadarea din închisoare a lui Adolfo Macías, cunoscut sub numele de "Fito", considerat principalul şef al traficului de droguri din ţară şi lider al grupului infracţional Los Choneros.

În încercarea de a pune capăt violenţelor, preşedintele Daniel Noboa a declarat starea de urgenţă pentru 60 de zile. Măsura include intervenţia imediată a armatei în toate închisorile ecuadoriene, o interdicţie pe timp de noapte, între orele 23.00 şi 5.00, precum şi restricţii privind libertatea de întrunire şi de circulaţie şi confidenţialitatea comunicaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici