Edward Snowden a primit o ofertă de colaborare

Senatori ruşi au anunţat marţi că intenţionează să îi propună fugarului american Edward Snowden, care a obţinut un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, să lucreze împreună cu ei pentru asigurarea protecţiei datelor personale a cetăţenilor ruşi.

629 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden a primit o ofertă de colaborare

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl voi contacta pe domnul Snowden încă de astăzi (marţi) pentru a discuta cu el despre o eventuală cooperare", a declarat pentru agenţia publică RIA Novosti senatorul Ruslan Gatarov, şeful grupului de lucru din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară) însărcinat să vegheze la respectarea vieţii private a cetăţenilor.

Este vorba despre o cooperare în domeniul "protecţiei datelor personale", a precizat Gatarov.

"Sarcina noastră este să detectăm punctele slabe în protecţia datelor personale şi să acţionăm în vederea eliminării lor", a subliniat senatorul.

Pavel Durov, fondatorul "Facebook"-ului rus Vkontakte, i-a propus deja lui Snowden, săptămâna trecută, să se alăture echipei informaticienilor săi pentru a se ocupa de protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestei reţele de socializare, cea mai importantă în Rusia.

Pentru moment, Snowden nu a răspuns acestei propuneri.

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, spre marea nemulţumire a Statelor Unite, şi se află într-un loc "sigur", potrivit avocatului său, dar necunoscut presei.

Washingtonul a reclamat în mai multe rânduri extrădarea lui Snowden către ţara sa, unde a fost inculpat pentru spionaj, în urma unor dezvăluiri supărătoare despre o supraveghere electronică la nivel mondial de către Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici