Edward Snowden: Adevărul va fi dezvăluit şi nu va putea fi oprit. Guvernul SUA nu va putea acoperi acest scandal arestându-mă sau omorându-mă

Adevărul va fi dezvăluit şi nu va putea fi oprit, afirmă Edward Snowden, aflat la originea dezvăluirilor despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor.

2325 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden: Adevărul va fi dezvăluit şi nu va putea fi oprit. Guvernul SUA nu va putea acoperi acest scandal arestându-mă sau omorându-mă

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul american nu va putea acoperi acest scandal arestându-mă sau omorându-mă. Adevărul este pe cale să fie dezvăluit şi nu va putea fi oprit", a spus fostul consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională.

Edward Snowden, în vârstă de 29 de ani, angajat al Agenţiei Naţionale pentru Securitate din SUA, a dezvăluit că el este sursa informaţiilor despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor.

Tânărul, refugiat din 20 mai la Hong Kong, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi un spion chinez, catalogându-le drept "un atac previzibil" pe care îl anticipase înainte de "ieşirea din umbră".

"Gândiţi-vă, dacă eram spion chinez, nu aş fi fugit direct la Beijing?! Nu am avut niciun contact cu Guvernul Chinei. (...) Colaborez doar cu jurnalişti", a insistat Edward Snowden.

Într-un interviu acordat postului Fox News, fostul vicepreşedinte al SUA Dick Cheney exprimase suspiciuni în legătură cu fuga lui Snowden în China. "A fi numit trădător de Dick Cheney este cea mai mare onoare pentru un american", a subliniat Edward Snowden, atribuindu-i fostului vicepreşedinte lansarea activităţilor de supraveghere electronică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici