Edward Snowden, dezvăluiri despre viaţa în exil: Fostul colaborator CIA susţine că se opune politicilor Moscovei şi este "blocat în Rusia"

Fostul colaborator CIA Edward Snowden, refugiat în Rusia după dezvăluirea unor documente secrete ale Agenţiei americane pentru Siguranţă Naţională (NSA), susţine că este un critic al politicilor Moscovei şi afirmă că este "blocat în Rusia" deoarece SUA i-au anulat paşaportul, relatează agenţia Tass.

770 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden, dezvăluiri despre viaţa în exil: Fostul colaborator CIA susţine că se opune politicilor Moscovei şi este "blocat în Rusia"

Snowden, fost colaborator CIA, susţine că se opune politicilor Moscovei şi este "blocat în Rusia"

"Am fost de mult timp un critic al Guvernului rus", a declarat Snowden într-un interviu pentru canalul Joe Rogan Experience, disponibil pe YouTube.

"L-am criticat pe preşedintele rus, am criticat legislaţia rusă privind supravegherea (…) Viaţa nu-mi este mai uşoară, să fiu blocat într-o ţară pe care nu am ales-o; şi oamenii nu-şi amintesc asta, de fapt mă îndreptam spre America Latină atunci când guvernul SUA mi-a anulat paşaportul, lucru din cauza căruia am rămas blocat în Rusia", a afirmat Snowden.

În 2013, Snowden a dezvăluit informaţii despre programele de monitorizare ale serviciilor de informaţii din Statele Unite, inclusiv interceptarea în mod ilegal a conversaţiilor liderilor străini. Snowden s-a stabilit în Rusia pentru a scăpa de autorităţile americane, unde este acuzat de comiterea de fapte de spionaj, astfel că ar putea fi închis până la 20 de ani în cazul în care va fi găsit vinovat.

Taguri:
rusia,
sua,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici