Efectele coronavirusului: companiile le spun lucrătorilor să stea acasă. Pieţele se resimt, petrolul scade

Companiile din China au sfătuit personalul să lucreze de acasă, în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului, oferind lucrătorilor concedii mai lungi, şi solicitând angajaţilor care se întorc din zonele cele mai afectate să rămână acolo, relatează BBC.

2763 afișări
Imaginea articolului Efectele coronavirusului: companiile le spun lucrătorilor să stea acasă. Pieţele se resimt, petrolul scade

Efectele coronavirusului: companiile le spun lucrătorilor să stea acasă. Pieţele se resimt, petrolul scade

Demersurile vin după ce guvernul chinez a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile.

Cel puţin 80 de persoane au murit acum în China din cauza bolii, cu aproape 3.000 de cazuri confirmate în întreaga lume.

Bytedance, care deţine platforma de distribuire video TikTok, şi gigantul chinez de jocuri Tencent au cerut personalului să lucreze de acasă.

Lanţul de restaurante Hotpot Haidilao şi-a închis sucursalele din China până vineri.

Duminică, autorităţile oraşului Suzhou au anunţat că întreprinderile vor rămâne închise cel puţin până pe 8 februarie.

Suzhou găzduieşte un parc tehnologic importsnt de produse farmaceutice şi de tehnologie.

Mai multe companii, inclusiv grupul bancar elveţian UBS şi dezvoltatorul de proprietăţi Country Garden, au spus personalului care se întoarce din oraşul Wuhan sau provincia Hubei să rămână acasă.

În Hong Kong, bursa şi-a anulat o ceremonie programată pentru miercuri, pentru a marca prima zi de tranzacţionare a Anului Nou Lunar, din cauza îngrijorărilor cu privire la riscul de infecţie.

Pieţele globale au fost, de asemenea, afectate de îngrijorările crescânde ale investitorilor că măsurile de stopare a răspândirii virusului gripei vor avea un impact negativ asupra economiei globale.

La Tokyo, indicele de referinţă al Japoniei, Nikkei 225, a scăzut cu 2%.

Bursele de valori din Shanghai şi Shenzhen, care trebuiau să se redeschidă la 31 ianuarie, sunt acum programate să rămână închise până pe 2 februarie.

Pe pieţele de mărfuri, toate preţurile, de la petrol la cupru, au scăzut, în condiţiile în care comercianţii au apreciat că cererea globală va scădea în perioada în care oraşele chineze rămân în carantină.

Petrolul Brent a scăzut cu 2,2%, pe fondul îngrijorărilor cu privire la cererea de energie, în ciuda încercărilor ministrului energiei din Arabia Saudită de a susţine piaţa.

Preţul cuprului la Londra a scăzut cu 1,9%, până la cel mai redus nivel din aproape opt săptămâni, după declinul de 5,5% de săptămâna trecută, cel mai accentuat în cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici