Efectele sancţiunilor: unele avioane zboară peste Polul Nord

Companiile aeriene au fost nevoite să caute rute noi după ce Rusia a interzis intrarea avioanelor în spaţiul său aerian, ca răspuns la sancţiunile aplicate de comunitatea internaţională. În prezent, unele avioane zboară peste Polul Nord pentru a ocoli Rusia.

6749 afișări
Imaginea articolului Efectele sancţiunilor: unele avioane zboară peste Polul Nord

Efectele sancţiunilor: unele avioane zboară peste Polul Nord

Închiderea spaţiului aerian al Rusiei a obligat numeroase companii să caute rute alternative. Cele mai afectate sunt cursele care leagă nordul Europei de sud-estul Asiei.

De exemplu, cursa aeriană care conectează oraşele Helsinki şi Tokyo parcurge peste 3.000 de mile deasupra Rusiei, iar ultimul zbor a avut loc pe 26 februarie. Ca să ocolească Rusia, companiile care au zboruri între Scandinavia şi ţările din Asia au ales să zboare peste Polul Nord şi Alaska, anunţă CNN. Călătoria ţine peste 13 ore, acoperă aproximativ 8.000 de mile, iar avioanele folosesc cu până la 40% mai mult carburant.

Ca alternativă la zborurile de la pol, companii aviatice pot zbura prin sudul Rusiei peste Turcia, Georgia, Turkmenistan, Uzbekistan şi Kazakhstan până în China, India, Coreea şi Japonia. Pentru avioanele care vin din nordul Europei această rută este mai lungă decât cea de la Polul Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici