Efectul morţii lui Prigojin. Kadîrov a oprit criticile şi a declarat că este gata să moară pentru Vladimir Putin / Mai mulţi lideri se întrec în jurăminte

Ramzan Kadîrov, liderul cecen, a declarat că este gata să moară pentru Vladimir Putin. Mai mulţi lideri apropiaţi de Kremlin au venit cu declaraţii ce încearcă să risipească orice îndoieli cu privire la loialitatea lor faţă de preşedintele rus, în urma decesului şefului Wagner, Evgheni Prigojin.

904 afișări
Imaginea articolului Efectul morţii lui Prigojin. Kadîrov a oprit criticile şi a declarat că este gata să moară pentru Vladimir Putin / Mai mulţi lideri se întrec în jurăminte

Efectul morţii lui Prigojin. Kadîrov a oprit criticile şi a declarat că este gata să moară pentru Vladimir Putin

După înmormântarea lui Prigozhin la Sankt Petersburg, Kadîrov a scris pe reţelele de socializare că, în calitate de "soldat" al lui Putin, el aparţine Rusiei şi intereselor sale. El a însoţit postarea cu un selfie vechi de câteva luni cu el şi preşedintele.

"Sunt pregătit să îndeplinesc orice ordin al lui Vladimir Vladimirovici Putin, chiar dacă rezultatul va fi moartea mea", a adăugat el.

Kadîrov şi Prigozhin au îndeplinit roluri similare în primele luni ale invaziei. Ambii au recrutat armate private şi le-au desfăşurat pe câmpul de luptă. De asemenea, cei doi bărbaţi au criticat în mod deschis modul în care Ministerul rus al Apărării şi generalii de rang înalt din armată au gestionat războiul.

Însă, după revolta lideruluiWagner împotriva conducerii de la Moscova în iunie, Kadîrov s-a distanţat de Prigojin, subliniind loialitatea sa faţă de Putin.

Cercul apropiat al lui Kadîrov pare să fi fost recompensat de atunci, unii dintre aliaţii săi obţinând recent părţi di active străine confiscate de Kremlin.

De la insurecţie, Kremlinul şi-a amplificat măsurile de reprimare a disidenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici